תמ"א 38- תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה
ההסכמה הדרושה לביצוע פרויקט תמא 38 משתנה בין תמ"א 38/1 לתמ"א 38/2. עבור תמ"א 38/1, על פי חוק, נדרשת הסכמה של 66% (2/3) מבעלי הזכויות בניין עבור תמ"א 38/2, על פי חוק, נדרשים 80% מבעלי הזכויות בבניין
דייר סרבן הינו דייר שלא מעוניין בביצוע פרויקט תמ"א 38 מסיבותיו הוא. באם לא מצליחים להגיע להסכם בין הצדדים, קיימת פנייה למפקח על הבתים המשותפים והאחרון הוא שמחליט האם הסירוב מוצדק. במידה ולא: חותם המפקח על ההסכם בשם הדייר הסרבן.הליך זה הינו ארוך ומייגע ,חברתנו תעשה כל מאמץ להימנע מהליך זה ותצא לפרויקט שבידיה הסכמה מלאה של 100% מבעלי הדירות בבניין.
תוכנית שמהווה מעין עסקת קומבינציה בה למעשה הורסים את הבניין הקיים ובונים במקומו בניין חדש. במצב זה, מפנים את הדיירים בבניין לתקופת הביצוע עד לקבלת מפתח לדירתם החדשה.
תמ"א 38 חלה על מבנים קיימים שהיתר לבנייתם הוצא קודם ל- 1 בינואר 1980
◂ ישנן עיריות בהן לא ניתן לקבל את מלוא הזכויות ע"פ התמא ,בעבור מבנים נמוכים שגובהם אינו עולה על שתי קומות ושטחם הכולל אינו עולה על 400 מ"ר.
◂ מבנים שאינם מאוישים רוב הזמן, כדוגמת מחסנים.
◂ מבנים שנקבעו להריסה על פי תוכנית או על פי צו בית משפט.
לכל בניין עומדת הזכות לשכור שירותים של עו"ד על מנת שייצג אותם נאמנה אל מול הזים עימו הם עתידים להתקשר בביצוע הפרויקט.מימון שירות זה חל על היזם.
לכל בניין עומדת הזכות לשכור שירותים של מפקח בנייה על מנת שישמור על התקיימות סעיפי המפרט הטכני במהלך עבודות הבנייה וכן יפקח על עבודות הקבלן המבצע. מימון שירות זה חל על היזם.